20 000 kronor extra i veckan – bekymmersamt läge i Blekinge

Landstinget i Blekinge erbjuder sjuksköterskor som kan avstå sommarsemester extra ersättning på 500 kronor i timmen.

Landstinget i Blekinge erbjuder sjuksköterskor som kan avstå sommarsemester på vissa avdelningar extra ersättning från och med juni till och med augusti. Den består av ett schablonbelopp på 500 kronor i timmen för sjuksköterskor och 600 kronor i timmen för för specialistsjuksköterska och barnmorska. Men läget är fortfarande bekymmersamt berättar Bengt Wittesjö, förvaltningschef på Blekingesjukhuset.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Bengt_WittesjöHur många har nappat på det extra erbjudandet?

– Vi har ett sommarpaket som erbjuds alla anställda, men i år är det inte så många som har nappat på det, bristen är större nu. Därför har vi kompletterat med ett extra erbjudande med högre lön. Det är ett hundratal som har nappat på det.

Hur ser läget ut just nu?

– Det är fortfarande bekymmersamt inför sommaren. Vi har ingen annan åtgärd planerad utan får pussla med de resurser vi har.

Lösningen har kritiserats, bland annat för att personalens återhämtning kommer i kläm. Hur ser ni till att er personal får den återhämtning de behöver?

– Hade vi haft tillräckligt med personal hade alla kunnat plocka ut semester när de velat. Nu får vi istället vädja till personalen om att ta arbetspass under semestern och vi kan inte garantera att alla kan ta ut alla sina semesterdagar, utan de får spara eller plocka ut dem i pengar. De som tar det ordinarie semesterpaketet erbjuder vi semester under hösten.

Brist på sjuksköterskor är ett problem året runt, hur jobbar ni med problemet långsiktigt?

– Vi har aktiv rekrytering som pågår året runt då vi är ute på skolor för att rekrytera de som examineras. Vi behöver bli bättre på att introducera nyexaminerade så att de känner sig trygga i sin nya roll. Ett sådant arbete ska förhoppningsvis starta under hösten.

Vad beror sjuksköterskebristen på?

– Det är en 10 000-kronorsfråga du kan ställa till alla landsting utan att få ett riktigt bra svar. Lönen är viktig. Likaså vidareutbildning och möjlighet till kompetensutveckling, vi jobbar nu med att utveckla karriärstege för vårdavdelningssjuksköterskor. Det är också viktigt att inte bara se till nyanställda utan ta hand om våra trogna anställda, här är kompetensutveckling viktigt. För studenter håller vi på att arbeta fram ett program för att koncentrera handledningen på vissa avdelningar, vi hoppas kunna starta även detta arbete under hösten.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan