Cancersjuka barn får skolhjälp av robot

Fyra cancerdrabbade barn i Sverige testar nu roboten AV1 för att bättre kunna delta i sin undervisning.

Cancersjuka barn får skolhjälp av robot

Fyra cancerdrabbade barn i Sverige testar nu roboten AV1 för att bättre kunna delta i sin undervisning. Pilotprojektet genomförs av Barncancerfonden i samarbete med det norska startup-bolaget No Isolation.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

När barnet kopplar upp sig från en surfplatta startar den bärbara roboten som har inbyggd 4G-teknik och wifi. Genom en kamera kan kan barnet se och höra allt som händer i klassrummet och delta genom en högtalare. I Norge finns omkring 200 robotar ute i skolorna.

– Om pilotprojektet faller ut väl är tanken att de sex regionala barncancercentren ska få tillgång till AV1-robotar, som barn och ungdomar sedan kan använda under sin vårdtid. Just nu testar vi om AV1 kan vara till nytta för barn med cancer i Sverige, men på sikt hoppas vi att roboten kan bli tillgänglig även för barn med andra sjukdomar, säger Anja Malmberg, chef för Råd och stöd på Barncancerfonden.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan