Danderyds sjukhus möter målgruppen med podcast

25 000 nedladdningar. Det är resultatet för podcasten Föda barn från Danderyds sjukhus.

Danderyds sjukhus möter målgruppen med podcast

25 000 nedladdningar. Det är resultatet för podcasten Föda barn från Danderyds sjukhus. Programledare och pressansvariga Ingvor Farinotte berättar att idén föddes då antalet kvinnor som sökte till sjukhusets mottagning för förlossningsrädda fördubblades efter Uppdrag gransknings avsnitt om sfinkterrupturer sänts 2012.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Gravida kvinnor och deras partners googlar och läser allt. Vi ville nå ut till målgruppen i en kanal där de kan få ett medicinskt perspektiv på förlossning, säger Ingvor Farinotte.

I ett första steg gav de ut tidningen Patientjournalen med gravid- och förlossningsinformation. Men för att nå ut bredare skapades en podcast. I dagsläget har sex avsnitt sänts.

– Gensvaret har varit otroligt. Det visar ett behov av adekvat information från professionen. Varje avsnitt har också en gäst, bland andra Blondinbella och Sanna Bråding. Den medicinska informationen kompletteras med populärinformation.

Och andelen kvinnor som väljer Danderyds sjukhus som förlossningsklinik har efter ett tapp nu ökat. Om det beror på podden är dock svårt att säga.

För tillfället pågår diskussioner om fler pod-idéer, bland annat för att stävja bristen på sjuksköterskor. Här skulle lyssnarna få följa med olika sjuksköterskor för att få en uppfattning om hur det är att jobba som sjuksköterska på sjukhuset.

– Sannolikt blir det inte lika många nedladdningar då målgruppen är mycket mindre. Pod kan nog vara intressant för flera områden, det handlar om att nå ut i rätt kanal.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan