Ny app ska förbättra primärvården

Ny app ska förbättra primärvården

Den 1 november lanseras ett nytt mobilt it-stöd, anpassad efter vårdpersonal i primärvården. Via en surfplatta och appen ”Hälsa på plats” kan vårdpersonalen läsa och skriva journalanteckningar, se provsvar och läkemedelslistor. Med hjälp av it-stödet kan de också beställa hjälpmedel, ordinera läkemedel samt nå olika beslutsstöd och kvalitetsregister. Syftet är att höja patientsäkerheten och förenkla och effektivisera arbetet för distriksläkare och distriktssköterskor, framförallt när de besöker patienterna i deras hem.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– I dagsläget,  när de jobbar med papper och penna, måste de läsa journalen inför besöket och skriva ner minnesanteckningar, sedan göra nya anteckningar under besöket för att slutligen föra över dessa till journalen i datorsystemet när de kommer tillbaks till vårdcentralen, säger Magnus Peterson, projektledare för satsningen.

Bakom projektet ligger Akademiska vårdcentraler (AVC) i Norrtälje TioHundra AB, Akademiskt primärvårdscentrum, Innovationsslussen i Stockholms läns landsting, Innovationslabbet för e-hälsa, Avancerad sjukvård i hemmet, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus

Väddö vårdcentral är först ut att testa ”Hälsa på plats”. Om ett halvår ska arbetet utvärderas och sedan fasas fler aktörer in.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan