Opererar tillsammans för att korta köerna

Vårdköer Aleris och Akademiska sjukhuset gör gemensam sak för att minska väntetiderna för patienter i behov av ögonsjukvård. Nu inleder de ett unikt samarbete för att korta köerna.

Opererar tillsammans för att korta köerna
Nu ska fler patienter kallas till de gemensamma operationerna.

Behovet av polikliniska operationer är stort i Region Uppsala. För att snabbt få en lösning beslutade sjukhusstyrelsen i Region Uppsala om en direktupphandling som innebär ett samarbete med Aleris.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Fler till operation

Nu ska fler patienter få komma till de gemensamma operationerna.

– Det känns fantastiskt att vi tillsammans har hittat ett samarbete som förbättrar tillgängligheten för patienterna. Vi arbetar innovativt tillsammans, för att köerna inom ögonspecialistsjukvård ska kortas, säger Anna Larsson, enhetschef Aleris Ögon Uppsala.

Anna Larsson, enhetschef Aleris Ögon Uppsala

Uppdraget omfattar polikliniska operationer i tårvägarna och ögats yttre delar som sker i öppenvård. På Aleris Ögon Uppsala finns en operationssal som nu kommer att nyttjas en dag i veckan för polikliniska operationer av patienter från Akademiska sjukhuset.

Samarbetar i fyra veckor

Operationerna sker i ett samarbete i Aleris operationssal där kirurgen kommer från Akademiska sjukhuset och all annan personal kommer från Aleris, det vill säga operationssjuksköterskor, undersköterskor och tillhörande administration.

Kökortningsinsatserna sker under tre operationsdagar under totalt fyra veckor.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan