SKL:s projekt Flippen

Flippen i primärvården är ett innovationsprojekt som startats av SKL med syfte att vända upp och ned på invanda tanke- och arbetssätt.

Flippen i primärvården är ett innovationsprojekt som startats av SKL med syfte att vända upp och ned på invanda tanke- och arbetssätt. Det handlar om att utgå från patientens och befolkningens behov och utforma vården utifrån det istället för att möta behoven med den verksamhet som finns. Vad patienten kan och vill göra själv och hur vården kan komplettera det istället för att utgå från vad vården kan göra och låta patienterna komplettera.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Uttrycket Flippen kommer från det amerikanska begreppet flipping healthcare och projektet startade 2015 med sju vårdcentraler. I en andra omgång erbjöds alla intresserade vårdcentraler och landsting/regioner att medverka. För tillfället deltar ett 50-tal verksamheter.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan