Verktygslåda för att öka förbättringstakten

Maureen Bisognano, vd för amerikanska Institute for Healthcare Improvement, delar med sig av sina förbättringstips.

Verktygslåda för att öka förbättringstakten

Maureen Bisognano, vd för amerikanska Institute for Healthcare Improvement, delar med sig av sina tips för att öka takten i förbättringsarbetet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

1. Nyfikenhet

Låt engagerade medarbetare gå på studiebesök i andra verksamheter i helt andra branscher för att hitta förbättringsmöjligheter.

– Två av mina medarbetare besökte ett välrekommenderat hotell på Time Square och en kärnkraftsanläggning för att se kundservice respektive planering och förebyggande arbete. Det ledde till en modell som kortade vårdtiderna till hälften, berättar Maureen Bisognano.

2. Förbättringsfärdigheter

Gå en utbildning, eller en kurs i kvalitetsutveckling och förbättringskunskap.

–  I sjukvården har vi ett syndrom som kallas ”fix and forget”, men nu behöver gå till ”see, solve and share”. Vi måste lära oss att lyfta problem och avvikelser och lösa dem långsiktigt.

3. Teamwork

En utmaning är att sprida tankar, idéer och erfarenheter inom team och mellan team. Detta är ledarnas viktigaste uppgift. Ta upp förbättringsmöjligheter på alla slags möten och i alla slags forum.

– Vi är dåliga på att lyfta bort processer och uppgifter i vården, men vi kan inte bara lägga på uppgifter och processer utan måste våga kapa bort uppgifter som inte skapar värde.

4. Arbetsmiljön

För att kunna ge bra vård behöver medarbetarna må bra och känna glädje i jobbet. Att fråga både sig själv och sina medarbetare vad som skapar glädje i arbetet skapar nya dialoger och öppnar upp för förbättringsmöjligheter.

– Det ger också ljus till det som skapar en dålig arbetsmiljö – lyft dessa frågor i förbättringsforum för att hitta lösningar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan