”Eldsjälar och en stabil personal” – Medicinkliniken i Värnamo vinnare av Svenska Hygienpriset

Hög följsamhet till regler och riktlinjer. Proaktiva medarbetare. Och tydliga mätbara resultat på plats i fikarummet. Det är Medicinkliniken i Värnamos hygienrecept.

”Eldsjälar och en stabil personal” – Medicinkliniken i Värnamo vinnare av Svenska Hygienpriset

Hög följsamhet till regler och riktlinjer. Proaktiva medarbetare. Och tydliga mätbara resultat på plats i fikarummet. Medicinkliniken i Värnamo har mottgit Svenska Hygienpriset för sitt arbete med att minska vårdrelaterade infektioner och det är tydligt att arbetet är långsiktigt och prioriterat. Vårdrelaterade infektioner hos medicinkliniken låg år 2011 på 6,2 procent. Förra året var siffran nere på 2,5 procent. Kontinuerliga mätningar är en förutsättning för att kunna se trender, menar verksamhetsutvecklare Katarina Ekberg.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vi har hög följsamhet till regler och riktlinjer för handhygien och kläder. Vi mäter även detta en gång i månaden och vi ligger på 90 procent.

Katarina Ekberg berättar att den starka kraften i följsamheten är en stabil undersköterskekår. Dels är de duktiga på att följa riktlinjer och dels på att säga till om någon gör fel. Detta bidrar till att nya medarbetare snabbt kommer in i rutinerna och en god tradition har utvecklats och lever vidare. Kliniken har också ett gott samarbete med Smittskydd i länet, deras nummer är med i lathunden och vid osäkerhet ringer personalen.

Arbetet för att minska vårdrelaterade infektioner drivs till största del av medarbetarna själva. Men Katarina Ekberg poängterar att det drivs med stort stöd på både regionsnivå och från sjukshusledningen.

– Det är en förutsättning med eldsjälar och en stabil personal, samt att tänka på lokalerna och att placera patienterna rätt. Det är också viktigt att följa upp resultaten, vi sätter upp dem i personalrummet så att de synliggörs och blir en morot, tipsar Katarina Ekberg.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan