Tvärprofessionell träning identifierar nya förbättringsmöjligheter

Simulerad träning bidrog till trygghet och förbättringsmöjligheter.

Tvärprofessionell träning identifierar nya förbättringsmöjligheter

I sin masteruppsats vid The Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare studerade Karina Wahl förmågan att hantera urakuta kejsarsnitt och användbarheten av simulerad tvärprofessionell teamträning. Det visade sig att den simulerade träningen bidrog till att medarbetarna skattade sin trygghet högre efteråt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Träningen gav också upphov till en mängd förbättringområden som inte hade identifierats om medarbetarna inte hade träffats och tränat tillsamman, säger Karina Wahl.

Eftersom scenarioträningen visade sig ha en god effekt har även barnakuten jobbat med autentisk träning.

– Vi filmar alltid träningen vilket kan vara väldigt känsligt. Första gångerna vi gjorde det gick medarbetare till frisören innan och vissa valde att inte vara med. Nu har de flesta förstått att det inte handlar om att sätta dit någon, utan om att lära och bli bättre, säger Karina Wahl.

Här kan du läsa mer om simulerad teamträning.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan