Nu involveras hela Västra Götalandsregionen i En förälder blir till

Hela Västra Götalandsregionen ska nu påbörja det ett år långa utvecklingsarbetet med projektet En förälder blir till.

Nu involveras hela Västra Götalandsregionen i En förälder blir till

I oktober avslutas pilotomgången av En förälder blir till men för endast några veckor sedan tog ledningen inom Närhälsan i Västra Götalandsregionen beslut om att alla inom regionens barnhälsovård ska påbörja det ett år långa utvecklingsarbetet. Arbetet startar nu till hösten och berör 700-800 medarbetare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Möjligtvis lägger vi till kunskapspåfyllnad runt teman, exempelvis föreläsning på en halvdag där vi ser att det behövs än mer kunskap. Men det beror på om vi ser att medarbetarna mäktar med det, berättar Lena Gunnarsson, utvecklingsledare.

En förälder blir till har fått stor uppmärksamhet även utanför regionen och flera har efterfrågat tillgång till verktyget. Tyvärr har distributionsfrågan varit svårlöst och Kunskapscentrum för Jämlik vård har nu kontakt med Sveriges kommuner och landsting, SKL för att se om de kan få hjälp. Verktyget är också under revidering för att ytterligare fläta in Socialstyrelsens Vägledning för barnhälsovården, bland annat kommer citeringar och sidhänvisningar att läggas till.

– Vägledningen säger vad man ska göra och verktyget hur, förklarar Lena Gunnarsson.

Sugen på att läsa mer på Kvalitetsvård? 

Den här artikeln har du fått gratis tillgång till, resten av artikelarkivet är låst för prenumeranter av nyhetsbrevet Kvalitetsvård. Prenumerant blir du här.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan