Danderyds sjukhus öppnar ny dagvårdsavdelning

Danderyds sjukhus öppnar ny dagvårdsavdelning

I måndags öppnade Danderyds sjukhus sin tredje akuta dagvårdsavdelning, på kliniken för kirurgi och urologi.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tidigare har hjärt- och medicinpatienter med akuta besvär kunnat vårdas på HADVA respektive MADVA. Den nya avdelningen kallas motsvarande KUDVA för kirurg- och urologpatienter. Idén bakom akutvårdsavdelningarna är att avlasta akutmottagningen och skapa snabbare flöden. Genom att ställa diagnos och färdigbehandla patienter under dagtid kan flera gå hem under kvällen och slipper läggas in.

– Vi kommer särskilt finnas till för akut sjuka över 80 år med stort omvårdnadsbehov, en patientgrupp som riskerar att vänta länge på akuten till exempel mellan undersökningar då deras behov är akuta men inte livshotande, säger Staffan Gröndal (på bilden), specialistläkare och verksamhetschef för kirurg- och urologkliniken.

Efter förändringar på Karolinska Solnas akutmottagning samt öppnandet av en närakut på sjukhusområdet har patientflödet förändrats. I augusti var det en mycket ansträngd arbetsmiljö på Danderyds akutmottagning, och sjukhuset anmäldes till Arbetsmiljöverket.

Dagvårdsavdelningen blir ett sätt att möta både ett ökat flöde av svårare sjuka patienter men också att bidra till en bättre arbetsmiljö på akutmottagningen.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan