Sös ger patientinformation via podd

Tryggare och mer förberedda patienter och närstående är målet med patientinformation i poddformat.

Sös ger patientinformation via podd

Inför en specifik operation eller behandling är frågeställningarna ofta detsamma. Därför testar Södersjukhuset tillsammans med utbildningsföretaget Wacano att delge patientinformation via poddar. Tryggare och mer förberedda patienter och närstående är målet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

De tre poddarna som finns tillgängliga riktar sig till patienter med korsbandsskada och handlar om själva skadan, vad som är viktigt att tänka på inför operation och om rehabilitering. I de två första avsnitten intervjuas överläkare i ortopedi och i det tredje en sjukgymnast.

– Det är ett pedagogiskt samtal och eftersom det är mycket information inför en behandling eller operation blir det ett enkelt sätt att ta del av den. Man kan gå tillbaka och lyssna igen och även låta anhöriga ta del av informationen. Särskilt kan det förenkla för patienter som inte har svenska som modersmål att gå tillbaka och lyssna igen, säger Caroline Waldenström på Wacano.

Björn Barenius, överläkare på ortopedi vid Södersjukhuset, som också medverkar i de två första poddavsnitten, ansvarar för en studie där de bland annat tittar på om patientinformation via poddar bidrar till en förbättrad vårdsituation.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan